label
Forfatter av blogginnlegget Martine Antonsen. Foto.

Martine

Martine

Jeg har fått muligheten til å gjøre det mange aldri vil oppleve. Jeg har fått muligheten til å gjøre akkurat det jeg vil.

Mitt vitnemål er et vitne på alle målene jeg har oppnådd gjennom min videregående utdannelse. Det er et vitne på oppnåelsen av de konkrete, analytiske, analoge og målbare målene. Hvor høyt kan jeg hoppe? Hvor mye om Berlin og WW2 kan jeg? Vet jeg hvem Knut Knutsen er? Forstår jeg: Je suis og Ich bin? Hva skal jeg med dette når det jeg vil er å bli sivilingeniør? Da er det jeg trenger mest matematikk, fysikk, teorier fra tyske tenkere som ga beskrivelser av sammenhenger vi ikke en gang tenker over.

Jeg har vitner på alle målene som skulle oppnås, det har åpnet mange dører for meg. Men mange får dessverre også vitner på alle målene de ikke oppnår, dette kan hindre dem i å gjøre akkurat det de vil. Vi får utdelt et vitnesbyrd, som følger oss for alltid. De fleste får de vitner som skal til for at den riktige døren åpner seg, men noen sitter igjen med byrden av det de ikke oppnådde. Mange av oss gikk bare videre med ett par av disse målene, der vi var gode på, der vi ville utvikle oss. Hvorfor må da alle månene være vitnet på for å unngå at alle dørene stenger?

Jeg har fått muligheten til å gjøre det mange aldri vil oppleve, det mange drømmer om. Jeg har fått muligheten til å bruke tiden min på det jeg er god til, på fagene jeg likte best på skolen. Jeg har fått muligheten til å gjøre akkurat det jeg vil.

Mitt vitnemål er en snarvei som lar meg nesten helt uten anstrengelse komme dit mange andre må kjempe hardt for å komme. Jeg skal bli byggeteknisk sivilingeniør, jeg skal bygge fremtidens psykiske helsetjeneste med større kapasitet, brede dører og lave terskler. Jeg skal forandre verden litt etter litt, med hjelp av mitt vitnemål.

Jeg har fått mange muligheter og jeg håper vi kommer til en verden, til et Norge, en gang i fremtiden der alle har samme mulighet som meg. Der alle kan få gå videre med og bruke tiden sin på det de er gode på, selv om de ikke har fått vitner på alt det andre.

Martine Antonsen, landsleder i Mental Helse Ungdom